Pristalice EU u šetnji za Evropu u Londonu
02.07.2016 London

Pristalice EU u šetnji za Evropu u Londonu

Pristalice EU u šetnji za Evropu u Londonu Foto: Beta, AP
Više desetina hiljada pristalica EU okupilo se danas na ulicama Londona na protestu zbog referendumske odluke da Velika Britanija istupi iz članstva u Uniji.

Učesnici "Šetnje za Evropu" od Hajd parka do zgrade Parlamenta pozvali su vladu i poslanike da spreče izlazak zemlje iz EU uprkos tome što je za njega glasalo 52 odsto Britanaca na referendumu 23. juna.

Jedan od organizatora skupa, komičar Mark Tomas, rekao je da poslanici britanskog parlamenta ne bi trebalo da odobre izlazak iz Unije, zasnovan na rezultatu koji su zagovornici Bregzita postigli obmanjivanjem građana tokom kampanje.

Tokom šetnje, učesnici su uzvikivali "Ne želim da izađem iz EU! I mi smo Evropljani!", a tokom skupa ispred parlamenta puštena je i video poruka pevača grupe Palp Džarvisa Kokera, koji je sa mapom sveta u rukama poručio da je Velika Britanija deo Evrope.

Irski pevač Bob Geldof pozvao je demonstrante da pokrenu dvogodišnju kampanju protiv izlaska Velike Britanije iz EU i da spreče "potpuno uništenje svoje zemlje".

Vođe kampanje za Bregzit optužili su demonstrante za nepoštovanje demokratije i volje 17 miliona Britanaca da napuste Uniju.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side