Preminuo glumac Robert Forster, poznat po filmu Džeki Braun
12.10.2019 Los Anđeles

Preminuo glumac Robert Forster, poznat po filmu Džeki Braun

Preminuo glumac Robert Forster, poznat po filmu Džeki Braun Foto: Beta/AP/Phil McCarten/Invision
Američki glumac Robert Forster, nominovan za Oskara za ulogu u filmu "Džeki Braun" (Jackie Brown), preminuo je u 79. godini.


Navedeno je da je Forster umro od raka mozga juče u svom domu u Los Anđelesu, okružen porodicom.

Saučešće su pored ostalih uputile i njegove kolege Brajan Krenston i Semjuel L. Džekson.

Rođen u Ročesteru, u državi Njujork, Forster je glumom počeo da se bavi slučajno, kada je dobio ulogu na audiciji na koju je došao jer je tu bila devojka koja mu se dopadala.

Nakon pojavljivanja u više filmova šezdesetih godina, Forster je ispao iz prve linije i tokom sedamdesetih i osmadesetih je glumio uglavnom u filmovima B produkcije. Tako je u karijeri učestvovao u više od 100 filmova.

Na veliku scenu se vratio 1997, u filmu "Džeki Braun" Kventina Tarantina. Tarantino je ulogu agenta za kaucije Maksa Čerija napisao za Forstera, nakon što je ovaj bezuspešno pokušao da dobije ulogu u "Uličnim psima" (Reservoir Dogs) a režiser obećao da ga neće zaboraviti.

Za ulogu u tom filmu je bio nominovan za Oskara, ali je nagrada ipak otišla Robinu Vilijamsu za ulogu u "Dobrom Vilu Hantingu" (Good Will Hunting).

Posle "Džeki Braun", pojavio se, pored ostalog, u "Malholand drajvu" (Mulholland Drive) Dejvida Linča i serijama "Čista hemija" (Breaking Bad), "Tvin Piks" (Twin Peaks) i "Do poslednjeg čoveka" (Last Man Standing).

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja