Prekrili Tuđmanov spomenik "da ne vidi sramotu" u Vukovaru
10.09.2013 Vukovar

Prekrili Tuđmanov spomenik "da ne vidi sramotu" u Vukovaru

Prekrili Tuđmanov spomenik "da ne vidi sramotu" u Vukovaru
Članovi Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara danas su, devetog dana protesta protiv postavljanja dvojezičnih tabli, crnom tkaninom prekrili poprsje prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana i vukovarskog heroja Blage Zadre da ne bi, kako su rekli, gledali sramotu koja se događa u Vukovaru.

"I dalje ćemo biti dosledni do ispunjenja naših zahteva i proglašenja Vukovara mestom posebnog pijeteta", rekao je predsednik Štaba Tomislav Josić.

Povodom inicijative predsednika Hrvatske Ive Josipovića da se dijalogom postigne konsenzus o odnosu prema manjinskim zajednicama, kazao je da su "spremni na razgovore, ali nisu spremni na kompromise". 

"Mi ćemo naše argumente staviti na sto, a oni neka stave svoje", rekao je Josić i dodao da se "žrtve ne mogu izjednačavati i ne može se deliti krivica".

Predsednik Štaba potvrdio je i da se ozbiljno razmišlja o mogućnosti iniciranja referenduma vezano za proglašenje Vukovara mestom posebnog pijeteta, piše agencija Hina.

Protesti zbog postavljanja dvojezičnih tabli počeli su pre devet dana, u organizaciji Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, a prvog dana u neredima nekoliko tabli je nasilno skinuto, da bi kasnije bile ponovo postavljene.

autor: AM izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side