06.07.2018 Damask

Postignut dogovor između vlade i pobunjenika na jugu Sirije

Postignut dogovor između vlade i pobunjenika na jugu Sirije
Sirijska vlada i pobunjenici postigli su danas dogovor na jugu zemlje, koji predviđa uvođenje primirja i evakuisanje ka severnozapadnoj provinciji Idlib boraca koji neće da prihvate sporazum, javila je sirijska agencija Sana.

"Sporazum je postignut između sirijske vlade i terorističkih grupa", javila je Sana, koristeći izraz teroristi kojim sirijska vlada naziva borce koje se protiv nje bore.

Sporazum predviđa da na snagu stupi prekid vatre, da terorističke grupe polože svoje teško i srednje oružje u svim gradovima i selima, prenela je Sana.

Oni koji odbijaju ovaj dogovor mogu da odu u Idlib sa svojim porodicama, navela je agencija.

Sirijske snage su 19. juna pokrenule ofanzvu u južnoj sirijskoj oblasti Deri, pretežno u rukama pobunjenika. Prethodno su sirijske vladine snage ojačale svoje položaje oko Damaska i njegovih predgrađa. Ofanziva na Deru je izazvala je više od 300 hiljada raseljenih i brojna upozorenja svetskih sila.

Pregovori s pobunjenicima u kojima su posredovali Rusi, saveznici sirijskih vlasti, propali su pre dva dana. Posle propalih pregovora bombardovanje te oblasti se nastavilo.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side