23.09.2018 Meksiko

Posmrtni ostaci dece nađeni u masovnoj grobnici u Meksiku

Posmrtni ostaci dece nađeni u masovnoj grobnici u Meksiku Foto: Beta, AP
Meksičke vlasti pronašle su ostatke dece u ranije pronađenoj masovnoj grobnici u istočnoj meksičkoj državi Verakruz.

Prema snimcima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo u petak u kome je prikazana odeća žrtava vide se brojni dečji odevni predmeti, pantalone, male roze sandale i male majice s slikama junaka iz crtanih filmova.

Osoba bliska istrazi potvrdila je da je bilo dece u grobnici gde je poslednjih nedelja pronađeno 174 ljudskih lobanja. Svaki odevni predmet postavljen na vladinom vebsajtu je ili pronađen pored tela ili isečen sa posmrtnih ostataka.

Iskopavanje na lokaciji masovne grobnice se nastavlja i katalog slika će biti ažuriran s dodatnim slikama odeće kako oni budu pronalaženi. To je jedna od najvećih masovnih grobnica do sada pronađenih u Meksiku.

Državni tužilac Verakruza Horhe Vinkler rekao je ranije da su tela sahranjena najmanje pre dve godine i nije isključio da će još tela biti pronađena. On je rekao da su istražitelji pronašli 114 ličnih karti na mestu gde je ta masovna grobnica. ;Trgovci drogom su dugo koristili Verakruz kao mesto za skrivanje svojih žrtava dugo godina. U martu 2017. godine pronađeno je 250 lobanja u drugom masovnom grobu.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side