07.09.2017 Kejp Kanaveral

Posebne mere u Svemirskom centru Kenedi zbog uragana Irma

Posebne mere u Svemirskom centru Kenedi zbog uragana Irma Foto: Beta/AP
Američka svemirska agencija NASA obezbedila je danas Svemirski centar Kenedi u Kejp Kanaveralu od potencijalno katastrofalne kiše i vetra, pred udar uragana Irma, a privatna kompanija Spejseks obustavila je lansiranje raketa iz tog Centra.

 

U Centar Kenedi, u saveznoj američkoj državi Floridi, od sutra će moći da uđe samo bitno osoblje, a od 9.000 zaposlenih, pristup će imati 120 ljudi dok ne prođe opasnost od uragana Irma.

Uragan Irma, najsnažniji zabeležen na Atlantiku, pogodio je ostrvske države i francuske, britanske i holandske prekomorske teritorije na Karibima, a sada preti atlantskoj obali na jugoistoku SAD.

Zgrade Centra Kenedi kojima preti najveća opasnost mogu da izdrže nalete uragana do 217 kilometara na čas, a vetrovi Irme mogli bi znatno da prevaziđu tu brzinu ako centar oluje zahvati Kejp Kanaveral.

Radnici u svemirskom centru danas su postavljali džakove s peskom na vrata zgrada i zaštitili letelicu "Orion" koja bi za dve godine trebalo da bude lansirana na novoj raketi NASA.

Ranije danas, kompanija Spejseks je iz Svemirskog centra Kenedi uspešno lansirala u svemir eksperimentalnu mini letelicu bez ljudske posade Američkog ratnog vazduhoplovstva.

 

Povezane vesti:

- Osmoro poginulih u naletu uragana Irma na ostrvo Sveti Martin

- Evakuacija oblasti Majamija zbog uragana, zakrčeni putevi na Floridi

- Tramp izrazio zabrinutost zbog približavanja uragana Irma

- Mladi surfer-profesionalac poginuo na talasima uragana Irma

- NOAA: Uragan Irma rekordne jačine i veoma opasan

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side