11.01.2017 Skoplje

Poposki: Nepristojno je mešanje Albanije i Kosova u unutrašnje stvari Makedonije

Poposki: Nepristojno je mešanje Albanije i Kosova u unutrašnje stvari Makedonije Foto: prtscr ytb
Makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Poposki optužio je Albaniju i Kosovo za direktno mešanje u unutrašnje stvari Makedonije i ocenio da je to nepristojno i neadekvatno.

Time je Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije reagovalo na sastanke premijera Albanije Edija Rame i predsednika Kosova Hašima Tačija sa liderima albanskih stranaka u Makedoniji, krajem prošle godine, na kojima je dogovarana zajednička platforma za pregovore o makedonskoj vladi.

"Nije pristojno, niti adekvartno, kada se premijer ili predsednik susedne zemlje dirketno meša u unutrašnje poslove, posebno u periodu nakon demokratski sprovedenih izbora i pred formiranje vlade. Time se šalju pogrešni signali u regionu", naveo je Poposki u izjavi.

Kako je istakao, takav pristup je svakako opasan u zemlji sa multikulturalnom tradicijom i daleko od prakse dobrosusedstva.

"Ukoliko smo svi saglasni da nam je budućnost u Evropi, onda je to borba da obezbedimo stabilnost, mir, pravdu i ekonomski prosperitet za sve građane. Uvek smo bili krajnje korektni u saradnji sa svim susedima. Najbolje će biti da produžimo tim putem, umesto da se postavljaju mine koje nose rizik za sve", rekao je Poposki.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw