Pet mrtvih u raketnom napadu na Bagdad, SAD prete zatvaranjem ambasade
28.09.2020 Beograd

Pet mrtvih u raketnom napadu na Bagdad, SAD prete zatvaranjem ambasade

Pet mrtvih u raketnom napadu na Bagdad, SAD prete zatvaranjem ambasade Foto: AP/Khalid Mohammed
U raketnom napadu na međunarodni aerodrom u Iraku pet civila je danas poginulo, a dvoje je teško ranjeno kada je raketa "kaćuša" pala na obližnju stambenu zgradu, saopštila je vojska Iraka.


Raketni napadi na Bagdad su gotovo svakodnevni, ali danas je prvi put u više meseci bilo civilnih žrtava.

Među poginulima je troje dece i dve žene, a dvoje dece je teško ranjeno.

Raketa je ispaljena iz bagdadskog naselja al-Džihad.

Meta raketnih napada na glavni grad Iraka najčešće su ambasada SAD, u "Zelenoj zoni" Bagdada, čvrsto obezbeđenom delu grada sa vladinim kancelarijama i brojnim ambasadama, kao i iračke baze u kojima su američki vojnici i bagdadski aerodrom.

Česte su eksplozije i na putevima, gde su meta konvoji sa vojnom opremom namenjenom međunarodnoj koaliciji koju predvode SAD.

Posle današnjeg napada, SAD su upozorile Irak da će zatvoriti ambasadu u Bagdadu ako vlada ne preduzme brzu i odlučnu akciju da zaustavi konstantne raketne i druge napade ekstremista podržanih od Irana i drugih naoružanih grupa na američke interese.

Upozorenje ukazuje na sve veće nezadovoljstvo i gnev američke administracije zbog raketnih napada na kompleks Ambasade SAD, dok Vašington pojačava pritisak na Iran uvođenjem oštrijih sankcija.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side