Peru: Raspušteni parlament suspendovao šefa države
01.10.2019 Lima

Peru: Raspušteni parlament suspendovao šefa države

Peru: Raspušteni parlament suspendovao šefa države Foto: Beta/AP/Martin Mejia
Parlament Perua glasao je danas da predsednik države Martin Viskara bude suspendovan pošto je šef države prethodno doneo odluku da raspusti Kongres, tvrdeći da to telo blokira mere protiv korupcije koje on nastoji da sprovede.


Kongres, u kojem većinu ima opozicija, odučio je da suspenduje predsednika i za vršioca dužnosti imenuje potpredsednika zemlje.

Neki zvaničnici tvrde da je odluka parlamenta nevažeća budući da je predsednik prethodno doneo odluku o raspuštanju tog tela i raspisivanju vanrednih izbora.

Pristalice predsednika Viskare okupile su se oko zgrade Kongresa, a pripadnici policije za suzbijanje demonstacija raspoređeni su po okolnim ulicama.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side