Pauer: Obama Iranu neće dozvoliti nuklearno oružje
02.03.2015 Vašington

Pauer: Obama Iranu neće dozvoliti nuklearno oružje

Pauer: Obama Iranu neće dozvoliti nuklearno oružje Foto: AP
Sjedinjene Američke Države ponovile su danas Izraelu svoj nepokolebljiv stav da će "preduzeti sve neophodne mere" da se izraelski protivnik Iran onemogući da dođe do nuklearnog oružja.

Dok međunarodni pregovarači nastoje da sa Teheranom postignu dogovor o zauzdavanju iranskog nuklearnog programa, američki ambasador u Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer ponovila je zalaganja američkog predsednika Baraka Obame da spreči Iran da razvije atomsko oružje.

"On će se držati svojih stavova bez obzira da li pregovori završe neuspehom ili dovedu do takvog diplomatskog rešenje koje nas neće zadovoljiti", rekla je Pauerova pred oko 16.000 okupljenih na projevrejskom lobiju Američko izraleskog komitetu za javne poslove koji se održava u Vašingtonu od 1. do 3. marta, a uoči sutrašnjeg govora izraelskog premijera Benjamina Netanijahua u američkom Kongresu, preneo je AFP.

Ona je istakla da će SAD preduzeti sve da zaštite sopstvenu bezbednost, kao i bezbednost svojih najbližih saveznika.

autor: IG izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side