Pariz: Četiri osobe ranjene u napadu nožem u blizini redakcije Šarli ebdo, uhapšen jedan napadač
25.09.2020 Beograd

Pariz: Četiri osobe ranjene u napadu nožem u blizini redakcije Šarli ebdo, uhapšen jedan napadač

Pariz: Četiri osobe ranjene u napadu nožem u blizini redakcije Šarli ebdo, uhapšen jedan napadač Foto: AP/Thibault Camus
Četiri osobe izbodene su nožem danas u Parizu, pod još uvek neutvrđenom okolnostima, u blizini bivših prostorija redakcije "Šarli ebdo", koju su džihadisti napali u januaru 2015. godine i ubili 12 ljudi, saopštila je pariska policija.

U saopštenju se navodi da je uhapšen osumnjičen za napad, a da je dvoje napadnutih u teškom stanju.

Novinari Asošiejted presa sa lica mesta javili su ranije da je policija "preplavila" istočni Pariz tragajući za dvojicom napadača.

Policija "aktivno traga" za počiniocima i ogradila je područje, uključujući bivše kancelarije Šarli Ebdoa, nakon što je u blizini primećen sumnjivi paket, naveo je policijski službenik.

Motiv napada nije poznat kao ni da li je povezan sa satiričnim časopisom Šarli Ebdoom, koji je redakciju preselio posle napada islamskih ekstremista 2015. godine.

Policija nije objavila identitet napadača ili ranjenih.

Premijer Žan Kasteks prekinuo je posetu predgrađu severno od Pariza i otišao u Ministarstvo unutrašnjih poslova kako bi pratio razvoj događaja.

Suđenje za teroristički napad na Šarli ebdo je u toku. Udovice napadača na redakciju treba da daju iskaz danas popodne.

Suđenje je počelo 2. septembra pred specijalnim sudom u Parizu, više od pet godina od krvavih napada džihadista na prostorije lista Šarli ebdo, policajce i jevrejski supermarket u kojima je ubijeno 17 osoba.

Grupa od 14 osoba optužena je da je na različite načine pružila logističku podršku braći Saidu i Šerifu Kuaši i Amediju Kulibaliju, izvršiocima napada koji su pokrenuli niz džihadističkih napada u Francuskoj.

Ovo, kako mediji navode, istorijsko suđenje, koje se održava pod visokim merama bezbednosti, trebalo bi da bude završeno 10. novembra.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side