12.02.2019 Jerusalim

Palestinci se distancirali od silovatelja ubice mlade Izraelke

Palestinci se distancirali od silovatelja ubice mlade Izraelke Foto: Beta / AP
Palestinske organizacije i Palestinska uprava tiho su se odrekle Palestinca koji je priznao da je ubio izraelsku tinejdžerku Ori Ansbaher jer ju je on navodno i silovao, javljaju izraelski mediji.

Izraelska bezbednosna služba Šin bet je saopštila da je 29-godišnji Palestinac Arafat Irfaija u četvrtak prošle nedelje izašao iz svoje kuće u Hebronu na Zapadnoj obali naoružan nožem i uputio se ka Jerusalimu kada je primetio žrtvu u šumi na južnom obronku grada. On ju je onda silovao i ubio, navedeno je u saopštenju Šin beta.

"Ako se ispostavi da je to bio seksualni napad, nećemo ga predstavljati", rekao je predsedavajući Palestinskog kluba zatvorenika Kadura Fares za izraelski list Harec.

Šin bet je u nedelju objavio da je ubistvo bilo nacionalistički motivisan teroristički napad. Palestinac je priznao istražiteljima šta je uradio i rekonstruisao događaje na poprištu napada, tvrdeći da je to uradio da bi postao mučenik za palestinsku stvar.

Palestinske ekstremističke organizacije obično hvale ubice Izraelaca, dok Palestinska uprava, Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) i Klub zatvorenika finansiraju odbranu optuženih i novčano podržavaju njih i njihove porodice.

Međutim, Fares je objasnio da ako se potvrde optužbe o silovanju "onda to postaje kriminalni slučaj" s njihovog stanovištva i da je klub protiv ideje da iko ko počini zločinački akt pokuša da se ogrne nacionalističkom zastavom.

Porodica napadača nije za sada tražila da mu se plati odbrana, a ni Hamas ni Islamski džihad nisu pohvalili, niti na bilo koji način pomenuli šta je osumnjičeni počinio. To je neubičajeno za palestinske ekstremističke organizacije posle ubistva Izraelaca.

Jedan član Fataha iz izraelskog zatvora je osudio ubistvo mlade Izraelke, rekavši i da su palestinski zatvorenici apelovali na Palestinsku upravu da ne plati odbranu ubice.

Ubistvo tinejdžerke je šokiralo Izrael i navelo desničarske poltičare da pozovu na uvođenje smrtne kazne za teroriste.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je najavio da će primeniti zakon usvojen prošle godine da se od novca od carina i poreza koje Izrael ubira za Palestinsku upravu oduzme deo koji se troši na, kako je rečeno, teroriste i njihove porodice.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side