19.08.2018 Islamabad

Pakistanski premijer založio se za štednju i borbu protiv korupcije i terorizma

Pakistanski premijer založio se za štednju i borbu protiv korupcije i terorizma Foto: Beta, AP
Novi pakistanski premijer Imran Kan založio se danas za smanjenje troškova vlade i obećao borbu protiv korpucije i terorizma.

Kan je u prvom televizjskom obraćanju od preuzimanja funkcije rekao da će sprovesti reforme u svim poljima. "Želim da Pakistan postane velika zemlja koja će imati i socijalne usluge za siromašne", rekao je on.

Premijer je ukazao na veliku razliku između bogatih i siromašnih zbog čega je obećao mere štednje kako bi se ublažio pritisak na privredu i smanjio javni dug od više od 95 milijardi dolara.

Prema njegovim rečima, Pakistan će ulagati napore da zadrži dobre odnose sa svim zemljama na spoljnopolitičkom planu.

Kan, nekadašnja zvezda kriketa, juče je položio zakletvu kao premijer pošto je njegova stranka pobedila na prošlomesečnim izborima uprkos protestima opozicije koja je optužila službe bezbednosti da su intervenisale u njegovu korist.

Njegova stranka Pakistanski pokret za pravdu (PTI) ipak nije osvojila apsolutnu većinu, tako da je morala da uđe u koaliciju s nezavisnim poslanicima.

Parlamentarni izbori održani 25. jula predstavljali su deo demokratske tranzicije civilne vlade u Pakistanu koja je u svojoj istoriji imala nekoliko vojnih udara i ubistava političara. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side