Pajtić: Vlast neodgovornim ponašanjem omogućila širenje virusa
31.03.2020 Beograd

Pajtić: Vlast neodgovornim ponašanjem omogućila širenje virusa

Pajtić: Vlast neodgovornim ponašanjem omogućila širenje virusa Foto: Beta/Emil Vaš
Profesor prava i bivši predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić optužio je vlast u Srbiji da je neodgovornošću i odsustvom blagovremene reakcije dovela do toga da se koronavirus u Srbiji nesmetano širi, dok je većina zemalja uveliko vodila bitku protiv te zaraze.

"Sledio sam se kada sam video koliko oduševljenje predstavnika vlasti je izazvala opaska da je sada pravo vreme da žene krenu u šoping u Milano. Rukovodstvo ove države se sprdalo sa bolešću koje je u nekim zemljama već odnosila ljudske žrtve", rekao je Pajtić za list Danas.

On je dodao da je predsednik Srbije pre nekoliko dana bio u Mađarskoj i ne samo da nije otišao u karantin zbog toga nego "uživa u demonstraciji moći i bahatosti" i pokazuje da za njega "ne važe ni Ustav ni zakoni".

"Vučić je, iako je virus već bio detektovan u Srbiji, insistirao da listu SNS potpiše 50.000 ljudi, iako je zakonski uslov za predaju bio samo 10.000. Režimu je bilo važniji marketinški efekat od činjenice da su 40.000 ljudi, potpuno nepotrebno, izložili stajanju u redovima i potencijalnoj zarazi", rekao je on.

Pajtić je rekao da je Vučić, iako je koronavirus u Srbiji već uzimao danak, održao miting u krugu fabrike Krušik u Valjevu da bi pred izbore "ublažio negativne efekte skandala vezanog za oca ministra policije".

"Sada se svi čude što je Valjevo epicentar zaraze a to je jedini grad u kome održano tako masovno okupljanje nakon što je korona počela da hara našom zemljom", rekao je Pajtić.

On je rekao da potpuno podržava inicijativu na društvenim mrežama da se predsedniku Srbije zabrani da se obraća do kraja krize zbog straha koji unosi među građane.

"Na svaki minut informacija koje nam da, moramo da trpimo 10 minuta manično-depresivnih uspona i padova, red kukanja - red euforije... Njemu je Srbija kauč a celokupna javnost kolektivni psihijatar, pri čemu u ovom slučaju psihijatar još i plaća bolesnika, umesto da bude obrnuto", rekao je Pajtić.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side