Ozbiljne pretnje predsednika Filipina građanima za vreme širenja koronavirusa
02.04.2020 Beograd

Ozbiljne pretnje predsednika Filipina građanima za vreme širenja koronavirusa

Ozbiljne pretnje predsednika Filipina građanima za vreme širenja koronavirusa Foto: AP/King Rodriguez
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte zapretio je tokom televizijskog govora da će dozvoliti policijskim snagama da pucaju na ljude koji prave nerede i krše mere za suzbijanje koronavirusa, kao i da će zaustaviti masovnu pomoć u hrani i novcu.


Duterte je u sredu uveče izdao upozorenja nekoliko sati nakon što je policija razbila miting ljudi koji su tražili pomoć u hrani i uhapsila 21 osobu u gradu Kezon.

On je izjavio da će "narediti policiji i vojsci da pucaju u slučaju nevolje i u situaciji gde je njihov život ugrožen", dodajući da se epidemija virusa pogoršava.

Predsednik je takođe rekao da će zatražiti od policije da kazni otrovnim hemikalijama ljude koji napadnu doktore i zdravstvene radnike, tako što će ih počinioci udisati izolovani ili će biti naterani da ih popiju.

Usled kašnjenja i pritužbi na raspodelu obećanih paketa pomoći u novcu i hrani, Duterte je prebacio odgovornost sa političara na odeljenje zaduženo za to koje vodi bivši general i upozorio da će biti oštar prema onima koji kradu pomoć.

Filipini su registrovali 2.311 zaraženih od kojih je 96 umrlo od posledica koronavirusa u toj zemlji, u kojoj se očekuje porast zaraženih nakon pristizanja testova i otvaranja laboratorija.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side