03.05.2019 Nikozija

Otpušten kiparski šef policije zbog propusta u slučaju serijskih ubistava

Otpušten kiparski šef policije zbog propusta u slučaju serijskih ubistava Foto: Beta, AP
Kiparski predsednik Nikos Anastasijadis otpustio je danas šefa policije zbog propusta i nemara te službe u istrazi serijskih ubistava devojčica i žena strankinja.

Otpuštanje šefa policije usledilo je dan posle ostavke ministra pravde Jonasa Nikolaua u vezi sa tim slučajem koji se navodi kao prvi slučaj serijskih ubistava na Kipru, turističkom ostrvu gde je stopa kriminala relativno niska.

U zvaničnom pismu upućenom šefu policije Zaharijasu Hrisostomu, kiparski predsednik ga je obavestio da mu dužnost prestaje 7. maja.

Predsednik Anastasijadis je osudio nemar i propust policije u istrazi o nestalim osobama.

"Neki od užasnih zločina koji su šokirali Kipar su mogli biti sprečeni", dodao je predsednik.

Tridesetpetogodišnji kapetan kiparske vojske uhapšen je 18. aprila, četiri dana posle otkrića prvog tela. Čovek identifikovan u lokalnim medijima kao Nikos Metaksas, prema policijskim izvorima, priznao je da je ubio pet žena i dve devojčice, strankinje.

Taj slučaj je šokirao Kipar. Snage bezbednosti optužene su da nisu sprovodile prave istrage posle prvih prijava o nestancima iz nemara ili zbog rasizma.

Tela dve Filipinke, jedne žene identifikovane kao Nepalke i još jedno neidentifikovano telo pronađeni su u dva jezera blizu glavnog grada Nikozije i oko njih. Potraga se nastavlja za ostalim telima.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side