16.05.2013 Peking

Otkrivena fabrika lažnih kondoma

Otkrivena fabrika lažnih kondoma
Kineska policija otkrila je fabriku za proizvodnju lažnih Dureks i Konteks kondoma gde je zaplenila 4,6 miliona lažnih kondoma, i uhapsila 37 osoba zbog organizovanja proizvodnje i prodaje lažnih kondoma.

 

Kondomi koji su se proizvodili u fabrici u kineskoj provinciji Fudžijan prodavani su preko internet prodavnice “Taobao” i to po veoma niskim cenama, što je bio i razlog za pokretanje istrage o poreklu tih kondoma.  

Prema navodima kineskih medija, vlasnik fabrike lažnih kondoma kupovao je lateks za njihovu proizvodnju od jedne fabrike u provinciji Hebei. Nakon proizvodnje kondoma, u njih je dodavan jeftin lubrikant, nakon čega su pakovani u brendirana pakovanja komapnija “Dureks” i “Konteks”.

Pored internet prodaje, lažni kondomi su prodavani i u prodavnicama i apotekama, a ispitivanjem je utvrđeno da su lažni kondomi veoma lako pucaju i cepaju se. 

Otkriće ove kriminalne grupe organizovano je samo dan nakon što su kineski zvaničnici uništili robu vrednu 25 miliona evra da bi pokazali svetu da su krenuli sa akcijom otkrivanja ilegalne proizvodnje i prodaje.

Međutim, prema mišljenju svetskih stručnjaka, Kina ima dosta posla jer je u poslednjem izveštaju UN saopšteno da je čak 75 odsto lažne robe koja je 2008. godine zaplenjena u svetu poteklo iz Kine.

Najčešće se proizvode lažni satovi i obuća, ali i cigarete i odeća.

 

autor: VM izvor: DailyMail/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side