02.08.2019 Skoplje

Osuđeni makedonski biznismen iz bolnice odveden u zatvor

Makedonskog biznismena Seada Kočana policija je uhapsila u bolnici u Skoplju i odvela na izdržavanje zatvorske kazne u zatvor "Idrizovo".

Kočana su u zatvor odveli pripadnici specijalne jedinice policije "alfe", nakon što je sud kasno sinoć dao nalog pošto je treći put za nekoliko dana odbio zahtev za odlaganje izdržavanja kazne zbog "pogoršanog zdravstvenog stanja".

Prema kablovskoj Televiziji 24, lekari u privatnoj bolnici pokušali su da ubede policajce da je Kočan hospitalizovan zbog nalaza za srčanu bolest.

Skopski biznismen Sead Kočan trebalo je da se 17. jula javi na izdržavanje zatvorske kazne od četiri godine i osam meseci, ali je dan pre otišao u bolnicu i tri puta pokušao bezuspešno da odloži odlazak u "Idrizovo".

Sead Kočan, kojeg u prisluškivanim razgovorima spominje odbegli bivši premijer Nikola Gruevski, pravosnažno je osuđen u slučaju Specijalnog tužilaštva zbog nameštanja tendera u najvećoj makedonskoj termoelektrani REK "Bitolj".

Prvobitno je bio osuđen na šest godina zatvora, ali je Apelacioni sud u Skoplju u martu kaznu umanjio na četiri godine i osam meseci.

Kada je na početku slučaja nazvanog "Trust" Specijalno tužilaštvo zatražilo pritvor Sead Kočan pobegao je iz zemlje i vratio se tek kad je doneta sporna odluka Vrhovnog suda da izbegne odlazak u pritvor.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side