Osnivač Tvitera daje milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa
08.04.2020 San Francisko

Osnivač Tvitera daje milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa

Osnivač Tvitera daje milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa Foto: pixabay.com
Osnivač i vlasnik Tvitera Džek Dorsi najavio je danas da će dati milijardu dolara za borbu protiv pandemije koronavirusa.


Dorsi je na Tviteru objasnio da ta suma predstavlja 28 odsto njegovog bogatstva, a da bi obezbedio milijardu dolara postepeno će prodavati akcije svoje druge kompanije Skver, specijalizovane za digitalno plaćanje.

Nakon pandemije, "novac će biti preusmeren za zdravlje i obrazovanje devojčica, kao i za univerzalne dohotke", naveo je Dorsi čije je bogatstvo Forbs procenio na 3,3 milijardi dolara, i dodao da u ovim dvema oblastima vidi potencijalna rešenja za "probleme sa kojima se svet suočava".

Univerzalni dohodak je novi instrument socijalne politike koji podrazumeva da svi stanovnici neke zemlje dobijaju određenu sumu novca bez obzira na njihov imovinski status.

"Zašto sada? Budući da su potrebe hitne i da želim da vidim efekte tokom svog života. Nadam se da će ovo inspirisati i druge. Život je suviše kratak, učinimo sve što možemo da sada pomognemo ljudima", poručio je osnivač Tvitera.

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg i njegova supruga Prisila Čan su dali 25 miliona dolara za istraživanja lečenja koronavirusa.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side