Njujorška policija uhvatila čoveka koji je loncima izazvao zatvaranje podzemne železnice
17.08.2019 Njujork

Njujorška policija uhvatila čoveka koji je loncima izazvao zatvaranje podzemne železnice

Njujorška policija uhvatila čoveka koji je loncima izazvao zatvaranje podzemne železnice Foto: Beta, AP
Njujorška policija je danas saopštila da je uhvatila čoveka za koga se sumnja da je u stanici podzemne železnice ostavio dva "ekspres-lonca" od kojih se prave bombe kućne izrade.

To je u petak izazvalo evakuaciju glavne stanice podzemne železnice Njujorka na Menhetnu i poremećaj ostalog saobraćaja usred jutarnje gužve.

Vlasti su potom utvrdile da u "ekspres-loncima" nije bilo eksploziva.

Šef detektiva Dermot Ši je objavio da je na snimku kamere za nadzor taj čovek viđen kako drži jedan od "ekspres-lonaca" i da je zato pritvoren.

Policija je saopštila da su i kamere u blizini Svetskog trgovinskog centra snimile čoveka s kolicima, koji je postavio lonce na dva mesta u stanici podzemne železnice.

Treći "eskpres-lonac" je u petak nađen tri kilometra dalje, na ulici, na nekoliko blokova od Svetskog trgovinskog centra i Njujorške berze, što je pokrenulo još jednu policijsku istragu.

Desetine sumnjivih predmeta svakodnevno se prijave u Njujorku, ali blizina mesta terorističkih napada 11. septembra 2001. godine izaziva posebno veliku nervozu i građana i vlasti.

Tokom Bostonskog maratona 2013. godine "ekspres-lonci" puni eksploziva ubili su tri osobe, a stotine ranili kada ih je detonirao par islamskih ekstremista. U septembru 2016. godine, bomba te vrste je na Menhetnu ranila 30 ljudi, a takvih slučajeva je bilo još u SAD, delom u ime al-Kaide i Islamske države.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side