05.12.2018 Jerusalim

Netnjahu označio nasilje nad ženama terorizmom

Netnjahu označio nasilje nad ženama terorizmom Foto: Beta / AP
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da smatra nasilje nad ženama oblikom terorizma i obećao da će izdvojiti novac za borbu protiv takvog nasilja, dan nakon protesta širom Izraela zbog neodgovarajuće reakcije vlade.

Oko 30.000 demonstranata okupilo se sinoć na Trgu Rabin u Tel Avivu zbog propusta vlasti da zaustave nagli porast nasilja u porodici.

To je bila kulminacija protesta održanih širom zemlje u kojima je učestvovalo na hiljade žena.

One su blokirale velike raskrsnice, protestujući zbog ubistva 24 žene od početka ove godine. Ubice su bile njihovi partneri, članovi porodice ili neko koga žrtve poznaju, prenose izraelski mediji.

"Ja smatram nasilje nad ženama terorizmom, nedvosmisleno. Ne borite se protiv terorizma samo brinući se o žrtvi. O žrtvama terora sa mora brinuti ali se niko se ne bi usudio da se bori protiv terorizma, a da se ne bavi teroristima", rekao je Netanjahu na početku diksusije u novom parlamentarnom odboru koji će biti posvećen borbi protiv nasilja u porodici.

Netanjahu je najavio da će se odbor sastajati svake dve nedelje. Na današnjem sastanku je odlučeno između ostalog da se promoviše zakon na osnovu koga bi nasilnici morali da nose nanogice kako bi se osiguralo da ne krše ograničenja koja su im nametnuta.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side