04.12.2018 Jerusalim

Netanjahuov sin ismejao bivšeg šefa policije zbog predložene optužnice

Netanjahuov sin ismejao bivšeg šefa policije zbog predložene optužnice Foto: pixabay.com
Sin premijera Izraela Benjamina Netanjahua, Jair, ismejao je bivšeg šefa izraelske policije Rona Alšeiha koji je nadgledao istragu završenu predlogom da se podigne optužnica protiv bračnog para Netanjahu zbog sumnji na mito.


"Alšeih je mešavina između Tonija Soprana i Kišnog čoveka", napisao je stariji Netanjahuov sin na Fejsbuku, aludirajući na lik iz serije o mafijašima "Porodica Soprano" i Rejmonda, autističnog mladića koga igra Dastin Hofman u filmu "Kišni čovek".

To poređenje, jedno od mnogih kontroverznih koje je objavio premijerov sin, odgovor je na zaključak policije objavljen u nedelju da ima dovoljno dokaza da se sudi Netanjahuu za mito, prevaru i izneveravanje poverenja u "Slučaju 4000" koji se tiče telekomunikacionog giganta Bezek.

To je treći slučaj u kome je policija preporučila podizanje optužnice protiv Netanjahua.

I neki članovi Netnjahuove konzervativne partije Likud su kritikovali šefa policije, kome je u nedelju istekao mandat, da je pokušao da organizuje udar protiv premijera, preneli su izraelski mediji.

"Nisam video toliko zla, okrutnosti i nezahvalnosti u jednoj osobi kao što je slučaj s Alšeihom", rekao je predsedavajući vladajuće koalicije David Amsalem.

Policija je objavila predlog poslednjeg dana mandata Alšeiha, što je podstaklo optužbe Netanjahua i zvaničnika Likuda da je vreme objavljivanja pažljivo planirano.

Netanjahuov kabinet je saopštio da najnovije preporuke nikoga ne iznenađuju, a Netanjahu je rekao da se "lov na veštice" nastavlja.

Ranije ove godine policija je preporučila da se Netanjahu optuži što je primao skupe poklone od prijatelja milijardera i dogovorao se s vlasnikom tiražnog lista da povoljno izveštava o njemu u zamenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika.

Istražitelji su zaključili da su ljudi bliski Netanjahuu promovisali propise od kojih je imao koristi Šaul Elovič koji ima kontrolni paket akcija u Bezeku u zamenu za takođe pozitivno izveštavanje o porodici Netanjahu na novinskom sajtu kompanije.

U preporuci policije se posebno navodi da nije nađeno dovoljno dokaza da se u tom slučaju predloži podizanje optužnice i protiv Jaira Natanjahua.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side