Nemački lekari: Vrlo moguće da je član grupe Pusi Rajot otrovan
18.09.2018 Berlin

Nemački lekari: Vrlo moguće da je član grupe Pusi Rajot otrovan

Nemački lekari: Vrlo moguće da je član grupe Pusi Rajot otrovan Foto: Beta / AP
Nemački lekari koji leče člana ruske grupe Pusi Rajot Pjotra Verzilova rekli su danas da su "vrlo moguće" tvrdnje da je on otrovan dodajući da ne mogu da kažu kako je to moglo da se dogodi ni ko je odgovoran.

Doktor Kaj-Uve Ekart iz bolnice Šarite u Berlinu rekao je novinarima da je Verzilov u intenzivnoj nezi od kad je prebačen u Berlin iz Moskve u subotu ali da nije u životnoj opasnosti.

Njegovi simptomi uz informacije dobijene od njegovih rođaka i moskovske bolnice u koju je primljen prošle nedelje čine "vrlo mogućim da je bilo trovanja", rekao je Ekard. On je rekao da lekari nemačke bolnice nisu našli nikakve dokaze da je moguće neko drugo objašnjenje za njegovo stanje.

Ekart je rekao da je Verzilovu pozlilo 11. septembra posle boravka u sudu u Moskvi gde je prisustvovao ročištu jednog prijatelja, a primljen je u bolnicu u Moskvi to veče sa simptomima kao što je dezorijentisanost i raširene zenice. Ruski lekari posumnjali su na trovanje i tako su ga lečili, ispraznili mu stomak i sproveli dijalizu, rekao je Ekard.

Verzilov je stigao u Nemačku privatnim lekarskim prevozom u subotu.

Lekari u Berlinu još nisu utvrdili ko je odgovoran za trovanje i rekli su da je moglo da bude izazvano raznim supstancama uključujući i neke farmaceutske proizvode i biljke koje imaju određene toksine.

irektor bolnice Šarite Karl Maks Ajnhojpl rekao je da lekari žele potpuno da se uzdrže od bilo kakve spekulacije oko toga kako su nastali ti problemi.

Ekard, koji vodi odelenje intenzivne nege u bolnici rekao je da očekuje da će se Verzilov poptuno oporaviti i nada se da neće imati nikakvo trajno oštećenje.

Verzilov i drugi članovi grupe Pusi Rajot odslužili su kaznu zatvora od 15 dana zbog remećenja finala Svetskog prvenstva u fudbalu u julu kad su protestovali zbog prekomernih ovlašćenja ruske policije.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side