Nemačka uhapsila četiri osobe zbog planiranja napada na američke vojne objekte
15.04.2020 Berlin

Nemačka uhapsila četiri osobe zbog planiranja napada na američke vojne objekte

Nemačka uhapsila četiri osobe zbog planiranja napada na američke vojne objekte Foto: pixabay.com
Nemačke vlasti su saopštile da su uhapsile četiri osobe za koje se veruje da su deo ekstremističke grupe Islamska država, zbog planiranja napada na američke vojne objekte u Nemačkoj.

 


Tužilaštvo je navelo da je policija rano jutros uhapsila osumnjičene, državljane Tadžikistana, na više lokacija u saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija.

Veruje se da je njihov lider 30-godišnji Tadžikistanac Ravsan B. koji je u zatvoru od marta 2019. godine.

Svi osumnjičeni će biti optuženi za pripadnost terorističkoj organizaciji.

Tužioci su naveli da su se njih četvorica pridružila Islamskoj državi u januaru 2019. godine i da su dobili instrukcije da formiraju ćeliju u Nemačkoj.

Prema tvrdnjama tužilaštva, oni su prvobitno planirali da izvedu napad u Tadžikistanu, ali su se potom odlučili za Nemačku, gde bi im meta bile vazduhoplovne baze američke vojske i jedna osoba koju su smatrali za kritičara islama.

Grupa je nabavila oružje i municiju za izvođenje napada, dok je Ravsan B. naručio materijale za izradu eksplozivne naprave, naveli su tužioci.

Kako bi nabavio novac potreban za napade, Ravsan B. je navodno prihvatio da ubije nekog u Albaniji za 40.000 dolara, ali je taj dogovor propao.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side