Mugabeova kolona opasna po život
19.06.2012 Harare

Mugabeova kolona opasna po život

Mugabeova kolona opasna po život
Jedna osoba je poginula, a 15 je povređeno u Zimbabveu kada je automobil iz konvoja predsednika države Roberta Mugabea udario u prigradski autobus.

To je treći sličan incident od početka juna - predsednička kolona je pre dve sedmice pokosila jednog beskućnika, ubivši ga na licu mesta, a u kasnijoj etapi putovanja kamion iz kolone se prevrnuo, usled čega je poginuo predsednikov gardista.

Poslednji incident se dogodio u nedelju, a prema rečima policijskog portparola, prigradski autobus se nije dovoljno brzo sklonio sa puta predsedničkoj koloni.

Mugabe po pravilu putuje u pratnji desetak vozila. U koloni se pored predsedničke limuzine nalaze motocikli i vojna vozila.

Smatra se da su kola, koja su na autoputu "Robert Mugabe", nadomak predsednikovog rodnog grada Zvimba, udarila u prigradski autobus, bila na čelu konvoja.

Kako je rekao portparol policije, vozač autobusa nije obratio pažnju na sirene i rotaciona svetla automobila iz policijske pratnje, što je dovelo do čeonog sudara.

"Jedan putnik autobusa je poginuo na licu mesta a 15 iz oba vozila je povređeno", izjavio je portparol agenciji Frans pres. On je pozvao vozače da se "sklone sa puta kad čuju sirene ili vide cvena ili plava rotaciona svetla".

Portparol policijske službe za zaštitu istaknutih ličnosti Martin Mbokočena kritikovao je, kako je rekao, "neke nepokorne elemente u društvu koji žele da  izazovu nerede". 

Pre dve nedelje, kada je predsednik sa kolonom vozila takođe dolazio u posetu  rodnom gradu, motorista iz konvoja je zgazio i usmrtio jednog beskućnika. 

U potonjem incidentu, kada se usled pucanja gume prevrnuo kamion iz predsedničke kolone, poginuo je gardista i još sedam ljudi je povređeno.

autor: ZM izvor: agencije/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side