20.03.2018 Moskva

Moskva će sutra pozvati strane ambasadore oko slučaja bivšeg ruskog špijuna

Moskva će sutra pozvati strane ambasadore oko slučaja bivšeg ruskog špijuna Foto: Pixabay
Rusija će sutra pozvati strane ambasadore akreditovane u zemlji da im izloži svoj stav u slučaju trovanja bivšeg ruskog duplog agenta u Engleskoj, u kojoj se Rusija optužuje da je odgovorna, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasadori su pozvani na sastanak sa zvaničnicima i stručnjacima odelenja zaduženog za neširenje i kontrolu naoružanja ruskog ministarstva spoljnih poslova, rekla je portparolka ministarstva Marija Zaharova.

Sastanak će biti posvećen slučaju trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja koji je špijunirao za račun Britanaca i njegove ćerke 4. marta u Solsberiju, i optužbama Londona upućenih Moskvi, rekla je ona, prenosi agencija TAŠ.

"Predviđeno je da se izloži rusko gledište zvaničnim predstavnicima stranih država, da se odgovori na eventualna pitanja i da Rusija postavi i sopstvena pitanja u vezi tog slučaja",rekla je Zaharova.

Trovanje Sergeja Skripalja izazvalo je ozbiljnu krizu u već zahlađenim odnosima  između Moskve i Zapada i posle nje je usledilo izbacivanje 23 ruska diplomata iz Britanije i zamrzavanje bilateralnih odnosa.

Rusija koja kaže da nema veze sa slučajem otrovanog bivšeg agenta je kao uzvratnu meru najavila proterivanje britanskih diplomata iz zemlje i prekid aktivnosti Britanskog saveta (British council) u Rusiji.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side