08.11.2018 Brisel

Mogerini potvrdila podršku EU Palestincima

Mogerini potvrdila podršku EU Palestincima Foto: print screen
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini ponovila je danas, u razgovoru sa šefom palestinske diplomatije Rijadom Al Malkijem, da Brisel neprekidno podržava Palestince i Agenciju UN za pomoć palestinskim izbeglicama na Bliksom istoku (UNRWA).

Mogerini i Malki su danas u Briselu razmenili mišljenja o odnosima EU i Palestinske uprave, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS).

Šefica evropske diplomatije je istakla čvrstu privrženost Unije rešenju po modelu dve države kao jedinom održivom i realističnom načinu za okončanje izraelsko-palestinskog konflikta, navodi se u saopštenju.

Mogerini i Malki su razgovarali i o situaciji na terenu, pre svega o trenutnoj političkoj i humanitarnoj situaciji u pojasu Gaze.

Visoka predstavnica EU je ohrabrila Palestinsku upravu da nastavi angažman na poboljšavanju humanitarne situacije u Gazi, sprečavanju obnove nasilja i na ponovnom ujedinjenju Gaze i Zapadne obale pod jedinstvenom i legitimnom palestinskom vlašću, dodaje se u saopštenju.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side