Ministar: Nemačka je na početku epidemije koronavirusa
26.02.2020 Berlin

Ministar: Nemačka je na početku epidemije koronavirusa

Ministar: Nemačka je na početku epidemije koronavirusa Foto: Beta, AP
Nemački ministar zdravlja Jens Špan rekao je danas da je zemlja "na početku epidemije" koronavirusa dok vlasti na zapadu Nemačke sprovode testove na desetinama ljudi koji su potvrdili da su bili u kontaktu sa parom zaraženim Kovidom-19.

Jedan 47-ogodišnjak je u teškom stanju u Univerzitetskoj bolnici u Dizeldorfu, a njegova supruga koja radi u vrtiću je takođe pozitivna na koronavirus.

Nemačka, koja za sada ima 19 potvrđenih slučajeva zaraženih, sprema se za povećanje tog broja posle širenja zaraze u Italiji.

"Mi smo na početku epidemije kronavirusa u Nemačkoj", rekao je nemački ministar zdravlja Jens Špan novinarima.

Vlada je saopštila večeras da će formirati specijalnu grupu za borbu protiv epidemije.

Zvaničnici nemačke pokrajine Severne Rajne-Vestfalije ranije danas su rekli da je zaraženi 47-ogodišnjak iz mesta Gangelt na holandskoj granici i da je poslednjih dana bio u kontaktu sa brojnim ljudima, bio je na karnevalu, a takođe i kad je bio u bolnici u Kelnu na nevezanom pregledu.

Šef zdravstvenog odelenja Kelna rekao je da je čovek bio u kontaktu sa 41 osobom, uključujući nekoliko lekara i bolničarki, od kojih najmanje jedna osoba pokazuje simptome bolesti.

Škole i obdaništa u oblasti Hanzberg, gde se slučaj desio, ostaće zatvoreni do ponedeljka. Šef uprave grada pozvao je ljude koji pokazuju simptome obolenja da ostanu kod kuće i kontaktiraju svog doktora telefonom.

autor: AO izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side