Milanovićeva poruka Nemačkoj: Nećemo vas ništa koštati
24.06.2013 Zagreb

Milanovićeva poruka Nemačkoj: Nećemo vas ništa koštati

Milanovićeva poruka Nemačkoj: Nećemo vas ništa koštati
Hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je, u izjavi za nemački list Fokus, nemačkim građanima da ne moraju da strahuju da će ulazak Hrvatske u Evropsku uniju Nemačku skupo koštati.

"Nećemo vas ništa koštati. Čak i ako doživimo kolaps, što sigurno nećemo, to će biti naš problem, a ne nemačkih poreskih obveznika", poručio je Milanović.

Ranije je, podseća agencija Hina, nemački dnevnik Bild objavio članak u kojem je zapitao da li će Hrvatska zbog stanja svoje ekonomije postati "sledeće groblje milijardi nemačkih poreskih obveznika".

"Hrvatska sigurno nije vrt ruža, ali definitivno nije ni Grčka", rekao je predsednik hrvatske vlade, dodavši da će proći još neko vreme pre nego što se Hrvatska pridruži evrozoni, pa ionako neće biti u mogućim finansijskim paketima spasavanja.

"Zbog toga svi mogu da budu mirni", naveo je Milanović i podsetio da je Hrvatska već izgradila svoje autoputeve bez nemačkog novca, za razliku od Slovačke ili Poljske koje su se za to morale osloniti na evropske fondove za regionalni razvoj.

Hrvatski premijer je naglasio i da Nemci ne moraju da strahuju od priliva hrvatskih radnika u Nemačku, dodavši da su prelazna ograničenja niskokvalifikovanim hrvatskim radnicima za nemačko tržište rada nepotrebna. 

Nemačka kancelarka Angela Merkel doći će u Zagreb 30. juna na proslavu hrvatskog ulaska u Evropsku uniju.

"To nam puno znači", poručio je premijer države koja 1. jula postaje 28. čanica Evropske unije. 

autor: VPS izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side