24.06.2019 Pariz

Medvedev u Francuskoj, premijer Filip želi politički dijalog s Rusijom

Medvedev u Francuskoj, premijer Filip želi politički dijalog s Rusijom Foto: pixabay
Francuski premijer Eduar Filip izrazio je danas želju za "otvaranjem novog prostora za politički dijalog sa Rusijom" primivši svog ruskog kolegu Dmitrija Medveda u Avru, na severu Francuske. "Prvi cilj je otvaranje novog prostora za politički dijalog sa Rusijom", rekao je Filip dok je Medvedev rekao da je "zamrzavanje kanala za komunikaciju najgore od svega".

Francusko-ruski odnosi su u zastoju posle ruskog pripajanja crnomorskog poluostrva Krim 2014. godine i podrške Rusije pobunjenicima na istoku Ukrajine što je dovelo do sankcija Evropske unije (EU) protiv Moskve.

Filip je uprkos tim merama odbacio zamisao da "Francuska i Rusija ne razgovaraju".

"To ni za šta ne vredi", rekao je francuski premijer posle sastanka sa svojim ruskim kolegom u gradskoj upravi Avra čiji je Filip bio gradonačelnik od 2010. do 2017. godine.

Medvedev je pomenuo saradnju u privredi i kulturi i istakao da je Francuska najveći strani poslodavac u Rusiji, zahvaljujući aktivnostima velikih preduzeća, kao što su proizvođač automobila Reno i firma za maloprodaju Ošan.

Filip i Medvedev će završtiti susret radnom večerom, a razgovarali su i o međunarodnim pitanjima, među kojima o Bliskom istoku.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side