01.11.2018 Jerusalim

Mediji: Rusija uputila prikriveno upozorenje Izraelu

Mediji: Rusija uputila prikriveno upozorenje Izraelu Foto: prtscr GoogleMaps
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je prikriveno upozorenje Izraelu da bi trebalo da se uzdržava od "provokativnih akcija" u Siriji pošto je Moskva isporučila protivavionske sisteme S-300 sirijskim snagama, javljaju danas izraelski mediji.

"Kao što znate, kako bi se povećao nivo bezbednosti ruskog vojnog personala, letova aviona i zaštitili objekti u Siriji, isporuka ruskih protivavionskih sistema S-300 i Poljana D-4 je završena. Sada ruski savetnici pripremaju sirijsko vojno osoblje za borbeni rad na tim modernim odbrambenim sistemima", rekao je portparol ruskog Ministarstva, general-major Igor Konašenkov, u sredu na brifingu za novinare.

"Verujemo da je preporučljivo za 'vruće glave' da adekvatno procenjuju trenutnu situaciju i region i uzdržavaju se provokativnih akcija na teritoriji Sirije", dodao je portparol.

Njegovu poruku objavila je i Ambasada Rusije u Tel Avivu na Tviteru. Iako se Izrael ne pominje, izraelski mediji navode da je to aluzija na obaranje ruskog aviona IL-20 u septembru sirijskim protivavionskim raketama za vreme izraelskog napada.

Rusija je odlučila da isporuči Siriji rakete S-300 nakon tog incidenta u kome je poginulo 15 ruskih vojnika.

Moskva je optužila Izrael za obaranje aviona, tvrdeći da nije na vreme upozorena o planiranom udaru.

Incident je izazvao diplomatsku krizu između Jerusalima i Moskve ali je Izrael nastavio da izvodi vojne akcije u Siriji, rekao je u ponedeljak neimenovani visoki izraelski vojni zvaničnik.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman je izjavio da "samo zato što se za nešto ne čuje, ne znači da se ne događa".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side