21.04.2017 Pariz

Marin Le Pen strahuje od novih napada uoči izbora u Francuskoj

Marin Le Pen strahuje od novih napada uoči izbora u Francuskoj Foto: Beta/AP
Kandidatkinja ekstremne desnice Marin Le Pen izrazila je danas bojazan od novih napada u Francuskoj posle napada u Parizu, ali je dodala da to ne bi trebalo da utiče na rezultate izbora, javio je RFI na svom sajtu.


"Da, strahujem. Neću više da kažem o tome. Znamo da je Islamska država poslala bar jednog svog teroristu da počini napade i zbog toga postoji i dalje opasnost", rekla je ona u izjavi za Radio Frans Enternasional (Radio France Internationale - RFI).

Marin Le Pen je rekla da svaki Francuz treba da zna kako da se prilagodi "u vremenu ozbiljne terorističke pretnje" i dodala da uopšte ne veruje da će napad u Parizu u kojem je ubijen jedan policajac i ranjene tri osobe, imati "bilo kakvog uticaja" na rezultate izbora.

Predsednica Nacionalnog fronta ponovila je da je neophodno "napasti koren zla, a to je islamski fundamentalizam kao ideologija koja naoružava teroriste".

U Francuskoj se večeras u ponoć završava predsednička kampanja kada počinje predizborna tišina uoči prvog kruga izbora u nedelju.

Ukupno 11 kandidata se prijavilo za prvi krug na kojem su pored Marin Le Pen, favoriti kandidati centra Emanuel Makron, desnice Fransoa Fijon i radikalne levice Žan-Lik Melanšon.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side