17.06.2018 Pariz

Marin le Pen protiv prijema migranata u Francusku

Marin le Pen protiv prijema migranata u Francusku Foto: Wikipedia
Predsednica francuske ekstremne desnice Marin le Pen kritikovala je danas stav Francuske da primi deo migranata sa broda "Akvarijus" koji je danas stigao u špansku luku Valensiju, preneli su francuski mediji.

Brod sa 630 migranata više od nedelju dana je plovio kod libijske obale jer nije imao dozvolu da uđe u neku evropsku luku.

Predsednica Nacionalnog okupljanja, stranke koja se ranije zvala Nacionalni front, rekla je za radio Evropa 1 da je situacija s tim brodom rezultat "neuspeha evropske politike prema imigraciji".

"Oni (migranti) mogli su ranije da budu odvedeni u Tunis ili Maroko. Zašto se uvek polazi od principa da migranti moraju da budu odvedeni u Evropu", zapitala se Le Penova, koja je rekla da je bila zabrinuta za njihvu sudbinu i da je zadovoljna što su "živi i zdravi".

Le Penova je istovremenno izrazila zabrinutost zbog prijema određenog broja migranata u Francuskoj, jer to, kako smatra, predstavlja "signal o otvaranju nacionalnih granica".

"Naravno da sam zadovoljna što su migranti živi i zdravi, ali sam izuzetno zabrinuta, jer dolazak migranata predstavlja signal otvaranja naših nacionalnih granica u trenutku kad je Italija zauzela ozbiljnijih stav i rekla da je dosta", rekla je Le Penova.

Predsednica Nacionalnog okupljanja je aludirala na izjavu ministra unutrašnjih poslova Italije Matea Salivinija koji nije dao dozvolu da brod uđe u neku italijansku luku, što je izazvalo kritike mnogih evropskih lidera, posebno francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Portparol francuske vlade Benžamen Grivo izjavio je danas da se još ne zna broj migranata koje će Francuska primiti sa broda "Akvarijus" jer će biti razmotren svaki slučaj posebno.

"Za sada je nemoguće utvrditi koliko će migranata biti primljeno. Treba najpre utvrditi osnovne informacije i da li im je potrebna lekaraska pomoć", rekao je Grivo za televiziju Frans 3 (France) i dodao da je to procedura koja zahteva određeno vreme.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side