London priprema sankcije beloruskim zvaničnicima
24.09.2020 Beograd

London priprema sankcije beloruskim zvaničnicima

London priprema sankcije beloruskim zvaničnicima Foto: AP/Sergei Sheleg
Velika Britanija, u koordinaciji sa SAD i Kanadom, priprema sankcije usmerene na odgovorne za represiju na protestima zbog spornog reizbora beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, izjavio je danas britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab.

London je želeo da se pridruži sankcijama Evropske unije, ali su one blokirane zato što nisu jednoglasno usvojene.

Rab je zbog tog kašnjenja naložio nadležnim službama da "pripreme sankcije usmerene na odgovorne za ozbiljna kršenja ljudskih prava".

"Koordinišemo se sa SAD i Kanadom kako bismo hitno pripremili odgovarajuće liste", rekao je britanski ministar u parlamentu i ponovio da Velika Britanija "ne priznaje nameštene izbore" u Belorusiji.

Lukašenko je juče položio zakletvu za novi, šesti predsednički mandat, uprkos protestima i zahtevima da se povuče posle 26-godišnje vladavine.

Visoki predstavnik EU Žozep Borel izjavio je danas da EU odbija da prizna Aleksandra Lukašenka za predsednika Belorusije.

Evropski parlament je prošle nedelje usvojio rezoluciju kojom je odbacio zvanične rezultate avgustovskih predsedničkih izbora u Belorusiji i naveo da Lukašenka neće smatrati legitimnim predsednikom pošto započne novi mandat.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side