Kremlj: Bregzit ne treba porediti s početkom raspada Sovjetskog Saveza
27.06.2016 Kremlj

Kremlj: Bregzit ne treba porediti s početkom raspada Sovjetskog Saveza

Kremlj: Bregzit ne treba porediti s početkom raspada Sovjetskog Saveza Foto: print screen
Kremlj veruje da referendumska odluka da Velika Britanija izadje iz Evropske unije pokazuje da Unija ulazi u turbulentna vremena, ali da bi bilo pogrešno povlačiti paralele s krahom Sovjetskog Saveza, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da je Rusija zainteresovana za "stabilan, napredan i predvidiv evropski prostor spreman za saradnju s Rusijom", prenela je agencija Tass.

"Mnogi se sećaju tog vremena neizvesnosti kada se raspao Sovjetski Savez. Bilo bi nerazumno povlačiti paralele, ali period turbulencije, neizvesnosti i nepredvidivosti je čvrsta činjenica. Svi znamo da se takvi periodu dešavaju u istoriji raznih država", rekao je Peskov novinarima.

On je rekao da Rusija želi obnavljanje odnosa s Velikom Britanijom bez obzira na to kakvu će odluku London doneti u pogledu EU. Dodao je da je rano govoriti da li Rusija planira da potpiše zaseban sporazum o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji s Velikom Britanijom ako izadje iz EU.

"Da li će Velika Britanija biti deo EU ili ne, to ne isključuje bilateralnu dimenziju naših odnosa. Mi tradicionalno pozivamo na oživljavanje naših odnosa i oživljavanje veza u oblastima u kojima su ih Britanci unazadili", rekao je Peskov.

Portparol predsednika Vladimira Putina je rekao da je EU bila i da će biti najvažniji ruski trgovinski i ekonomski partner i da će se uprkos postojećim razlikama Moskva i dalje fokusirati na izgradnju uzajamno korisnih veza sa EU i celini i bilateralno s njenim članicama.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side