21.02.2019 Pariz

Kompanija Er Frans otkazala letove za Karakas tokom nekoliko dana

Kompanija Er Frans otkazala letove za Karakas tokom nekoliko dana Foto: Pixabay
Francuska aviokompanija Er Frans (Air France) saopštila je danas da otkazuje letove za Karakas od subote do ponedeljka, dok opozicija u Venecueli želi da dočeka na granici s Kolumbijom američku humanitarnu pomoć čemu se protivi predsednik Nikolas Maduro.

"Zbog trenutne situacije u Venecueli, neki letovi su otkazani iz bezbednosnih razloga", izjavio je Frans presu neimenovani portparol Er Fransa i dodao da se to odnosi na povratne letove 23, 24. i 25. februara, odnosno od subote do ponedeljka.

Er Frans koji ima letove iz Pariza za Karakas pet dana u nedelji već je jednom prilikom u julu 2017. otkazao letove tokom nekoliko dana. Tada je Maduro organizovao izbore za Ustavotvornu skupštinu namenjenu da zameni parlament u kojoj većinu čini opozicija.

Predsednik Venecuele izjavio je večeras da će u potpunosti zatvoriti kopnenu granicu s Brazilom, dva dana pre najavljenog dolaska američke humanitarne pomoći ali preko granice s Kolumbijom.

Lider opozicije Venecuele Huan Gvaido je sa svoje strane krenuo ka granici s Kolumbijom u pokušaju da omogoći ulazak američke humanitarne pomoći.

Gvaido je ranije rekao da pomoć treba da stigne do granice u subotu, 23. februara, dok je Maduro u nekoliko navrata rekao da je američka humanitarna pomoć izgovor za vojnu intervenciju. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.02.2019, 15:09h не надо никакой помощи...

    "...da dočeka na granici s Kolumbijom američku humanitarnu pomoć čemu se protivi predsednik Nikolas Maduro." ...- SrBske novinske agencije donose i izjavu Nj. E. Madura povod toga - "Smatram da je to apsolutno nepotrebno mome narodu: sinoć sam odlično večerao, jutros posle džoginga konsumirao nešt jači doručak (a ne samo kroasane s kafom), ručao u mojoj rezidenciji sa uglednim stranim diplomatama (gg. Ribkin, Volodja Ivanovič Volški, Sazonov i dr.)..."

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side