12.08.2017 Prag

Klaus poziva na evropsku plišanu revoluciju: EU ista kao komunisti

Klaus poziva na evropsku plišanu revoluciju: EU ista kao komunisti Foto: print screen
Bivši češki predsednik Vaclav Klaus ocenio je danas u Torunju na severu Poljske da je Češka naivno i s neoprostivom bezbrižnošću ušla u Evropsku uniju koja se pokazala kao postdemokratska, centralizovana a stoga što EU gazi parlamentarnu demokratiju i slobodno tržište Klaus je apelovao da se protiv EU mora dići "plišana revolucija".

"Sve što u Evropi vidimo dešava se pod kišobranom političke korektnosti, multikulturalizma, hjumanrajtizma. Ti ´izmi´, odnosno doktrine postali su metode da se blokira ozbiljna rasprava o fundamentalnim pitanjima, eliminiše sloboda govora, indoktriniraju nove generacija i ućutka opozicija. Neki od nas su to proživeli u eri kominizma. Takvo poredjenje nije preterana provokacija", kazao je Klaus u govoru na jednom privatnom univerzitetu u Torunju.

Klaus je izjavio da univerziteti i istinske demokrate koji su po njegovom uverenju u Evropi ugrožena vrsta moraju da zaustave to smeranje EU koja je, kako je naglasio, sada po stepenu manipulacija i indoktrinacije ista kao komunizam u kasnom stadijumu.

"Posebno mi u Poljskoj i Češkoj sa našim iskustvom sa komunizmom moramo da budemo na straži. Mi treba da budemo čuvari evropskih tradicija, vrednosti i običaja. Ne mislim da je preterano ni puka hiperbola kada kažem da mi treba da pomognemo Zapadu da se vrati Zapadu", kazao je Klaus.

Za to, kao i za to da Srednja Evropa očuva svoje vrednosti po dubokom uverenju Klausa nužno je u Evropi podići "plišanu revoluciju", kao što su Poljaci, Česi i drugi narodi komunističke evrope nenasilno demontirali 1989. godine komunističke režime.

Ta evropska plišana revolucija po Klausovoj oceni je nužna, zato što EU pokušava da minira istorijom potvrdjene glavne stubove evropskog društva.

"Nacionalnu državu, preferirajući regione i napadajući nacionalnu državu kao  ;strašnu bazu za nacionalizam. Porodicu, promovišući rodnu ravnopravnost i feminizam, nudeći istopolne brakove, osporavajući prirodnu seksualnu orijentaciju muškarca i žene. Čoveka, nastojeći da napravi nekakvog homo briselarum, veštački mešajući gradjane evropskih zemalja a posebno sada u novije vreme promovišući i organizujući masovnu migraciju pojedinaca bez evropskih korena u Evropu", rekao je Klaus.

Vaclav Klaus koji je inače lično kao premijer podneo prijavu Češke za EU 1995. godine ocenio je sada da su Česi u EU ušli naivno, nepažljivo kuda ulaze i sa neoprostivom bezbrižnošću da bi se obreli u EU koja, kako on smatra, ne garantuje stare kulturne i civilizacijske tradicije Evrope.

"Naši preci stali su rame uz rame da odbrane Evropu i njenu civilizaciju od nasilne invazije Osmanskog carstva. To iskustvo i tradicija motivišu nas da odbacimo  ;opasne i potpuno neodgovorne politike sadašnjih evropskih elita koje otvaraju put novim islamskim ambicijama na našem kontinentu", apelovao je na Poljake bivši češki predsednik.

Klaus je takodje izrazio razumevanje za to što Poljaci vide veću opasnost od Rusije nego Česi, zato što je Češka po Klausovim rečima u nešto boljem geopolitičkom položaju i njena sudaranja sa Rusijom nisu bila tako česta i tragična kao poljska.

"Zato je fer i ovde reći da mi vidimo manje dramatično od vas sadašnju opasnosto od Rusije", kazao je Klaus preuzimajući Jagelonsku nagradu jednog privatnog univerziteta u Torunju.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side