Južna Koreja šalje Trampu sredstva za testiranje na korona virus
25.03.2020 Seul

Južna Koreja šalje Trampu sredstva za testiranje na korona virus

Južna Koreja šalje Trampu sredstva za testiranje na korona virus Foto: Beta/AP/Ahn Young-joon
Južna Koreja je saopštila da planira da pošalje u SAD sredstva za testiranje na korona virus pošto je američki predsednik Donald Tramp zatražio pomoć od Seula.


Centar za prevenciju i kontrolu bolesti Južne Koreje naveo je da je Seul spreman da pošalje hemijske reagense koji se koriste za izolovanje genetskog materijala tokom testova na korona virus, ali u obimu koji neće narušiti južnokorejski kapacitet za testiranje.

Nije navedena tačna procena količine tih sredstava koja bi mogla da bude poslata u SAD.

Kabinet južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina saopštio je prethodno da je Tramp u telefonskom razgovoru dva lidera pitao da li Južna Koreja može da pošalje medicinsku opremu kako bi pomogla Amerikancima da se nose s pandemijom korona virusa.

Južna Koreja primenjuje agresivan program testiranja i izolacije za koji neki stručnjaci navode da je možda doprineo manjem broju smrtnih slučajeva u toj zemlji u poređenju s Kinom i najteže pogođenim evropskim zemljama.

Do sada je oko 358.000 ljudi testirano na korona virus u Južnoj Koreji. Zaraza je potvrđena kod 9.137 osoba, od kojih je 126 umrlo.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja