20.03.2019 Berlin

Junker: Ove nedelje neće biti odluke o odlaganju Bregzita

Junker: Ove nedelje neće biti odluke o odlaganju Bregzita Foto: Beta/AP/Francisco Seco
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da ove nedelje u Evropskoj komisiji neće biti odluke o odlaganju Bregzita, ali da će se sastati, verovatno, sledeće nedelje sa britanskom premijerkom Terezom Mej.

"Moj je utisak da ove nedelje u Evropskoj komisiji neće biti bilo kakvih odluka, ali da ćemo verovatno morati da se ponovo sastanemo sledeće nedelje, jer Mej nema saglasnost o bilo čemu, bilo u njenom kabinetu ili u parlamentu", izjavio je Junker danas za nemački radio Dojčlandfunk.

Prema njegovim rečima, Mej mora da donese odobrenje za postizanje dogovora i jasne ideje o tajmingu. "Sve dok mi ne znamo na šta bi Velika Britanija mogla da kaže da, ne možemo da donesemo odluku", istakao je Junker.

Kašnjenje u povlačenju Velike Britanije iz Evropske unije zahtevaće odobrenje svih 27 preostalih zemalja Unije.

Junker je rekao da "po svemu sudeći Britanija se neće povući 29. marta", ali je naglasio da EU insistira da se ponovo ne otvara sporazum o povlačenju koji je mukotrpno dogovoren, a koji britanski parlamentarci ignorišu.

"Neće biti ponovnih pregovora, nema novih pregovora i nema dodatnih garancija povrh dodatnih garancija koje smo već dali. Mi ćemo nastaviti da razgovaramo s Britancima. Mi nismo u ratu sa Britanijom, mi smo u pregovorima, ali smo pregovore (o Bregzitu) zaključili", istakao je Junker.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side