Jedan okrug u Kini u izolaciji zbog koronavirusa
02.04.2020 Peking

Jedan okrug u Kini u izolaciji zbog koronavirusa

Jedan okrug u Kini u izolaciji zbog koronavirusa Foto: Beta/Chinatopix via AP
Oko 600.000 stanovnika u centralnom delu Kine stavljeno je u izolaciju nakon što je jedna osoba bila pozitivna na testu na koronavirus, dok se zemlja pribojava novog talasa epidemije koja je izbila u decembru 2019. i proširila na ceo svet.

Vlasti okruga Đija, na oko 800 kilometara od Pekinga u provinciji Henan, saopštile su da stanovnici od sada ne mogu da izlaze iz svojih domova bez odobrenja.

Prema toj direktivi, samo osobe sa posebnom dozvolom vlasti mogu da idu na posao, dok vozila mogu da saobraćaju svaki drugi dan, u zavisnosti od registarske tablice.

Kako oiše Frans pres, zvaničan razlog nije saopšten.

Jedna žena koja je posetila taj okrug bila je pozitivna na test nakon kontakta sa osobom koja nije imala simptome bolesti, navode lokalne vlasti.

Kina je danas saopštila da je registrovano 55 novih zaraženih osoba koje, međutim, nemaju simptome bolesti, dok je više od 1.000 ljudi pod lekarskim nadzorom.

Frans pres dodaje da je u Kini registrovano 35 novih "uvezenih" slučajeva zaraze zbog čega su privremeno zatvorene granice za većinu stranaca i drastično je smanjen broj međunarodnih letova.

Svakome ko uđe u Kinu određuje se karantin od 14 dana.

Od početka epidemije koronavirusa u Kini je zaražena 81.589 osoba, a umrlo je 3.318.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side