28.03.2019 Bejrut

Izrael potvrdio da je izveo napad na Siriju, ubivši sedmoricu boraca

Izrael potvrdio da je izveo napad na Siriju, ubivši sedmoricu boraca Foto: Beta, AP
Izrael je danas potvrdio da je izveo udar iz vazduha prošle noći na severni deo Sirije,a u tom napadu, kako je saopštila Sirijska opservatorija za ljudska, prava je ubijen jedan Iranac i šest iračkih boraca, saveznika snaga sirijskog predsednika Bašara Asada.

Ta opservatorija sa sedištem u Velikoj Britaniji je navela da su meta napada bili skladište oružja i da je takođe ranjeno nekoliko drugih boraca. U prvim izveštajima ona je navela da su svi poginuli Iranci.

Sirijski državni mediji su javili da je protivvazdušna odbrana reagovala na „ izraelsku vazdušnu agresiju“ na čijoj su meti bila industrijska zona severoistočno od grada Alepa i da je prouzrokovana samo materijalna šteta.

Izraelska vojska obično ne komentariše izveštaje o udarima iz vazduha u susednoj Siriji iako je nedavno potvrdila da gađa iranske mete u toj zemlji.

Vršilac dužnosti izraelskog ministra spoljnih poslova Izrael Kac je aludirao na najnoviji udar u intervjuu za Radio Izrael.

„Prema izvorima, to je Izrael. Kako Sirijci kažu i kako su odgovorili, to je Izrael. Prema onome što Iran zna to je Izrael“, rekao je Kac.

Iran je saveznik Damaska i ponudio mu je vojne savetnike, poslao pripadnike milicije i materijalnu podršku snagama Asadove vlade u građanskom ratu koji traje osam godina.

Izrael smatra Iran pretnjom po nacionalnu bezbednost i upozorava da neće tolerisati prisustvo Irana na svojim granicama.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side