Izrael potvrdio da je izveo napad na Siriju, ubivši sedmoricu boraca
28.03.2019 Bejrut

Izrael potvrdio da je izveo napad na Siriju, ubivši sedmoricu boraca

Izrael potvrdio da je izveo napad na Siriju, ubivši sedmoricu boraca Foto: Beta, AP
Izrael je danas potvrdio da je izveo udar iz vazduha prošle noći na severni deo Sirije,a u tom napadu, kako je saopštila Sirijska opservatorija za ljudska, prava je ubijen jedan Iranac i šest iračkih boraca, saveznika snaga sirijskog predsednika Bašara Asada.

Ta opservatorija sa sedištem u Velikoj Britaniji je navela da su meta napada bili skladište oružja i da je takođe ranjeno nekoliko drugih boraca. U prvim izveštajima ona je navela da su svi poginuli Iranci.

Sirijski državni mediji su javili da je protivvazdušna odbrana reagovala na „ izraelsku vazdušnu agresiju“ na čijoj su meti bila industrijska zona severoistočno od grada Alepa i da je prouzrokovana samo materijalna šteta.

Izraelska vojska obično ne komentariše izveštaje o udarima iz vazduha u susednoj Siriji iako je nedavno potvrdila da gađa iranske mete u toj zemlji.

Vršilac dužnosti izraelskog ministra spoljnih poslova Izrael Kac je aludirao na najnoviji udar u intervjuu za Radio Izrael.

„Prema izvorima, to je Izrael. Kako Sirijci kažu i kako su odgovorili, to je Izrael. Prema onome što Iran zna to je Izrael“, rekao je Kac.

Iran je saveznik Damaska i ponudio mu je vojne savetnike, poslao pripadnike milicije i materijalnu podršku snagama Asadove vlade u građanskom ratu koji traje osam godina.

Izrael smatra Iran pretnjom po nacionalnu bezbednost i upozorava da neće tolerisati prisustvo Irana na svojim granicama.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
  • Zaposleni u javnom sektoru u Grčkoj stupili u štrajk Zaposleni u javnom sektoru u Grčkoj stupili u štrajk

    Državni službenici u Grčkoj stupili su 24-časovni štrajk, za koji se očekuje da će dovesti do poremećaja u javnom prevozu i drugim uslugama, zahtevajući, između ostalog, bolju zaštitu od koronavirusa na radnom mestu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side