29.10.2018 Gaza

Islamski džihad zapretio osvetom za smrt palestinskih dečaka

Islamski džihad zapretio osvetom za smrt palestinskih dečaka Foto: Beta/AP/Khalil Hamra
Islamski džihad je danas zapretio da će se ta ekstremistička organizacija iz pojasa Gaze osvetiti za smrt tri palestinska dečaka.


"Islamski džihad je potvrdio da će otpor odgovoriti na taj zločin na način koji je proporcionalan velikom gnevu koji je izazvao u našem narodu, državi i slobodnim ljudima u svetu", navedeno je u saopštenju koje je preneo list Palestina danas (Palestine Today) povezan s tom organizacijom.

Izraelska vojska je sinoć saopštila da je izvela vazdušni udar ciljajući tri Palestinca koji su pokušavali da oštete graničnu ogradu između pojasa Gaze i Izraela. U saopštenju se dodaje da su Palestinci "očito podmetali eksplozivnu napravu" na jugu pojasa.

Potom je Ministarstvo zdravlja na toj palestinskoj teritoriji saopštilo da su poginula tri Palestinca i identifikovalo ih kao dva 14-godišnjaka i jednog godinu dana mlađeg dečaka, preneli su izraelski mediji.

Danas je majka jednog od njih rekla da on nema veze s otporom i s ekstremistima.

Palestinski bolničari su rekli da su tela ubijenih nađena na oko 200 metara od granične ograde. Dečaci su danas sahranjeni.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side