Interpol: Drogu tokom izolacije transportovali dostavljači pica
30.04.2020 Beograd

Interpol: Drogu tokom izolacije transportovali dostavljači pica

Interpol: Drogu tokom izolacije transportovali dostavljači pica Foto: AP/Andrew Medichini
Interpol je danas upozorio na novi način rada švercera koji koriste službe za dostavu pica radi transporta droge ili oružja u zemljama gde je uvedena izolacija zbog pandemije koronavirusa.

Španska policija je početkom aprila uhapsila sedam osoba, preobučenih u kućne dostavljače koji su u stvari isporučivali kokain i marihuanu biciklom, motociklom ili automobilom, navodi se u saopštenju Interpola čije je sedište u Lionu.

Droga je bila sakrivena u torbama za dostavu, precizira Interpol koji je upozorio 194 zemlje članice ove međunarodne organizacije na nov način delovanja trgovaca narkotika.

Pored Španije, te metode su primenjivane i u Irskoj, Maleziji i Velikoj Britaniji, a dostavljači su donosili kokain, marihuanu, ketamin i ekstazi.

Policija je u Irskoj pronašla osam kilograma kokaina i dva komada vatrenog oružja koji su bili sakriveni u kartonima pice.

"Kriminalci nastavljaju da se prilagođavaju svetu koji je uzdrman pandemijom koronavirusa", rekao je zvaničnik Interpola koji ističe važnost da se upozori policija na ove nove načine šverca droge.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side