01.12.2014 Nju Delhi

Indija: Sestre kaiševima uzvratile trojici zlostavljača u autobusu (VIDEO)

Indija: Sestre kaiševima uzvratile trojici zlostavljača u autobusu (VIDEO) Foto: YouTube
Video klip sa dve sestre iz Indije, koje u punom autobusu uzvraćaju na udarce navodnih napasnika, privukao je ogromnu pažnju u toj zemlji.

U Indiji svakodnevno stotine hiljada žena ćutke preživljava seksualno napastvovanje.

Snimak emitovan danas na nekoliko televizijskih kanala u Indiji, napravio je jedan putnik. Na njemu se vide dve mlade žene kako udaraju svoje napadače pesnicama i tuku ih kaišem, dok ostali putnici nemo posmatraju.

Putnice, koje su identifikovane samo po svojim imenima, rekle su da su nasrnule fizički na muškarce jer su im upućivali grube, lascivne komentare i dirali ih.

"Jedan od tih momaka je krenuo da pipka moju sestru i šalje joj poljupce", rekla je novinarima devojka po imenu Arati. "Rekla sam mu da odbije ili ću ga naučiti da to ne sme da radi. Onda je on pozvao (telefonom) drugog momka, rekavši mu da treba da prebiju dve devojke. Pa se taj drugi momak ukrcao u autobus".

Sestre su ispričale da niko u autobusu nije pokušao da im pomogne. Umesto toga, dobijale su "savete" da ne provociraju te momke, jer bi oni mogli da ih napadnu, pa čak i da ih poliju kiselinom.

Pres trast of Indija je javio da je snimak načinjen u petak, dok su sestre putovale na koledž.

Do nedelje uveče, policija u severnoj indijskoj državi Harjana uhapsila je tri muškarca u vezi s incidentom u autobusu i istraga je u toku.

Dok su se vesti o postupku sestara širile, glavni administrator Harjane, Manohar Lal Katar pohvalio je njihovu hrabrost i rekao da će im biti ukazana posebna čast na indijski Dan Republike koji se slavi u januaru.

Mnogi gradjani Indije pozitivno su reagovali na video snimak. Hrabrost sestara je hvaljena, dok su pasivni putnici kritikovani. Kako je tvitovao jedan federalni poslanik iz Harjane, "sramota što niko u autobusu nije ustao u njihovu odbranu".

Seksualno nasilje nad ženama u Indiji i njihovo napastvovanje vruća je tema otkako je 2012. godine u jednom autobusu u Nju Delhiju banda silovala studentkinju i pretukla njenog pratioca.

Posle silovanja i dodatnog mučenja, studentkinja i njen pratilac su goli izbačeni iz autobusa. Ona je nekoliko dana kasnije izdahnula od unutrašnjih povreda, a razjareni Indijci su preplavili ulice, prinudivši vladu da izmeni propise i uvede specijalne sudove i ubrzane postupke za silovatelje.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side