Hiljade mladih lekara u Južnoj Koreji u jednodnevnom štrajku
07.08.2020 Beograd

Hiljade mladih lekara u Južnoj Koreji u jednodnevnom štrajku

Hiljade mladih lekara u Južnoj Koreji u jednodnevnom štrajku Foto: AP/Ahn Young-joon
Hiljade mladih lekara u Južnoj Koreji danas je stupilo u štrajk u znak protesta zbog zdravstvene politike vlade, i to u jeku epidemije koronavirusa.

U štrajk su stupili stažisti koji su protive planu da se proširi prijem u medicinske škole kako bi se rešio problem nedovoljnog broja lekara u Južnoj Koreji.

Protest je izazvao zabrinutost jer bi mogao da se odrazi na lečenja pacijenata u jeku pandemije koronavirusa, ali nema izveštaja o većim prekidima u pružanju medicinskih usluga.

Od 70 do 80 odsto od 16.000 članova udruženja učestvuje u jednodnevnom štrajku, javili su južnokorejski mediji.

Lekari planove vlade za zdravstvo ocenili su kao "populističku politiku" koja bi trošila novac poreskih obveznika i negovala nekvalitetne medicinske škole.

U saopštenju mladih lekara na internetu optužuje se vlada zbog pružanja male finansijske podrške za programe vežbi i navodi se da rade za izuzetno nisku platu.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side