Hilari Klinton poziva na objavljivanje svojih mejlova
05.03.2015 Vašington

Hilari Klinton poziva na objavljivanje svojih mejlova

Hilari Klinton poziva na objavljivanje svojih mejlova Foto: AP
Pošto je suočena sa optužbama republikanaca, da je isključivo koristila privatnu imejl adresu za slanje elektronske pošte, dok je bila državni sekretar SAD za spoljnu politiku, Hilari Klinton je pozvala da se njena pošta objavi.

"Želim da se objavi moja pošta i zatražila od predstavnika vlasti da to učine, na šta su oni odgovorili da će ih pregledati i obelodaniti, što je pre moguće", navela je Kilnitonova na tviteru, prošle noći, prenose agencije.

Klintonova, koja je vodeći demokratski kandidat za predsedničku trku 2016. godine, suočena je sa kritikama da je isklučivo privatni mejl, koristila za službenu prepisku u vremenu od 2009. do 2013. godine, kada je bila šef diplomatije.

Sada se postavlja pravno pitanje da li je ona prekršila federalna pravila o čuvanju zapisa.

Zamenik portparola Stejt departmenta Mari (Marie) Harf je rekla da će vladi biti potrebno neko vreme da pregleda svu dokumentaciju, s obzirom na njenu obimnost, ali da će nastojati da to obavi što pre.

Prethodno je predsednik Republikanske stranke Trej Gaudi (Trey Gowdy), koji je osnovao specijalnu Komisiju da istraži terorističke napade na predstavništvo SAD u Bengaziju, rekao je da će preduzeti sve pravne lekove, kako bi dobio sve mejlove koje je Klintonova pisala dok je bila državni seketar.

Komisija želi da istraži i celokupnu komunikaciju bivšeg državnog sekretara, koja se odnosi na Libiju.

autor: IG izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja