Grčka produžila zabranu ulaska strancima radi zaštite od koronavirusa
01.10.2020 Beograd

Grčka produžila zabranu ulaska strancima radi zaštite od koronavirusa

Grčka produžila zabranu ulaska strancima radi zaštite od koronavirusa Foto: AP/ Petros Giannakouris
Grčka je danas produžila do 12. oktobra zabranu dolaska državljana većine zemalja sveta, kao preventivnu meru za zaštitu svog stanovništva od koronavirisa.


Kako je javila agencija MIA iz Atine, nova privremene zabrana ulaska državljanima takozvanih "trećih zemalja" se odnosi na sve saobraćajnje veze: kopnene, morske i vazdušne.

Turistima i građanima manjeg broja zemalja za koje ne postoji zabrana, ulazak u Grčku je moguć samo iz Bugarske, preko graničnog prelaza "Promahonas" (Kula) i samo s negativnim molekulatnim testom na koronavirus, ne starijim od 72 sata.

Uz PCR test je određenim kategorijama putnika ulazak u Grčku dozvoljen na kopnenim graničnim prelazima Evzoni (Bogorodica) - sa Severmom Makedonijom, Kakavija i Kristalopigi - s Albanijom, Nimfea - s Bugarskom i Kipi - s Turskom.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side