Grčka pokrenula trajekte do ostrva u pokušaju da spasi turističku sezonu
25.05.2020 Atina

Grčka pokrenula trajekte do ostrva u pokušaju da spasi turističku sezonu

Grčka pokrenula trajekte do ostrva u pokušaju da spasi turističku sezonu Foto: Beta, AP / Petros Giannakouris
Grčka je danas ponovo pokrenula redovne trajekte do ostrva, dok su restorani i barovi takođe ponovo otvoreni u skladu sa ubrzanim naporima zemlje da spasi turističku sezonu.

Posete ostrvima su uglavnom bile zabranjena od zatvaranja krajem marta, a pristup su imali samo dobavljači robe i meštani.

Niska stopa infekcije u zemlji tokom pandemije korona virusa navela je vladu da počne turističku sezonu ranije nego što se očekivalo, 15. juna, jer se druge mediteranske zemlje - uključujući Italiju, Španiju i Tursku - još suočavaju sa epidemijom.

Propisi o održavanju distance i ograničenju broja putnika uvedeni su na trajektima i u restoranima, dok se na ostrvima povećava obim zdravstvenih centara za borbu protiv novih slučajeva korona virusa, a prostor za intenzivnu negu obezbeđen je na pet ostrva: Lezbosu, Samosu, Rodosu, Zakintosu, i Krfu, zajedno sa postojećim objektima na ostrvu Kritu.

Turizam je vitalni deo grčke ekonomije, sa direktnim učešćem većim od odsto i širokim sekundarnim koristima.

Prošle godine u Grčkoj je boravilo više od 34 miliona turista, koji su potrošili 18,2 milijarde evra, pokazuju centralni podaci.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side