Granate ispaljene na Kabul na Dan nezavisnosti države
18.08.2020 Kabul

Granate ispaljene na Kabul na Dan nezavisnosti države

Granate ispaljene na Kabul na Dan nezavisnosti države Foto: Beta/AP/Rahmat Gul
Više granata palo je jutros na razne delove Kabula tokom proslave Dana nezavisnosti, usred novih neizvesnosti oko početka pregovora talibana i vlade u Kabulu.


Nijedna militantna grupa za sada nije preuzela odgovornost za napad, a još nema izveštaja o mogućim povređenim ili o šteti.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tarik Arijan rekao je da su granate ispaljene iz dva vozila u severnom i istočnom delu glavnog grada Avganistana.

Prema očevicima najmanje jedna granata je pala na bogati kvart Vazir Akbar Kan, gde stanuju diplomate i visoki državni zvaničnici.

Napad se događa dan pošto je vlada saopštila da neće osloboditi preostalih 320 talibanskih zatvorenika dok talibani ne oslobode još zarobljenih avganistanskih vojnika.

Najava vlade je u suprotnosti sa odlukom tradicionalnog avganistanskog saveta donetom ranije ovog meseca, da treba svi talibanski zatvorenici da se oslobode, čak i oni najokoreliji kriminalci, pošto je to uslov za početak pregovora vlade i talibana o okončanju dugogodišnjeg rata.

Portparol talibana Zabihuzla Mudžahid rekao je da ne zna za granatiranje u Kabulu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side