Godišnjica katalonskog referenduma uz stroge mere bezbednosti
01.10.2019 Đirona

Godišnjica katalonskog referenduma uz stroge mere bezbednosti

Godišnjica katalonskog referenduma uz stroge mere bezbednosti Foto: Beta/AP/Emilio Morenatti
Nekoliko stotina pristalica nezavisnosti Katalonije okupilo se danas na demonstracijama u Đironi da bi obeležili drugu godišnjicu zabranjenog referenduma o nezavisnosti koji je potresao špansku politiku.


Protest je počeo rano jutros uz veliki broj policajaca na železničkim stanicama i putevima.

Demonstranti u Đironi su vikali "Napolje s okupacionim snagama" na ulazu u kasarnu Civilne straže pre nego što su otišli do zgrade predstavnika španske vlade.

Osetljiva godišnjica dešava se dok Vrhovni sud treba da donese presudu za pobunu protiv više katalonskih političara i aktivista zbog uloge u organizaciji referenduma 1. oktobra 2017.

Dodatni bes kod mnogih Katalonaca je izazvalo prošlonedeljno hapšenje sedam aktivista kojima prete i optužnice za terorizam.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side